субота, 25. јун 2022.

Побори - Зетови Станише Јовова продају земљу Митрополиту Сави

  


Зетови Станише Јовова продају земљу Митрополиту Сави

27. фебруара 1737.

 

Во име Христа, амин. На 1737, фервара 27.

 

Да јест вједеније всјакому человеку, пред ким изиде сије писаније, како ми исти зетови Станише Јовова Стањевића... Јово Радов и Јово Андров Прибиловић и на... која бих вдова, продасмо господину владики Сави ... орања, све што бјеше покојнога ...ином, оздола је церковна, коју је... и његова сина Марка и озгор ...олка Сава с Вукашиновићима ...ину у Подријење у вијек, а они церкви... и треһи комат баштине... куфинада озгора баштина попа... а по дну церковна, што је купио исти господин владика... његовијex синовацах, и како бисмо контени више речени зетови Станише Јовова, тако бише и наше домаћице, кћи Станишине Мара и Манда, Јована и Стана, и ову баштину продасмо церкви увијек, а за нашу потребу, те ове исте аспре дадосмо нашој маћехи Стојачи, што јој суд одсуди по смерти нашега оца Станише, и ово продасмо церкви увијек ми више речени и наше домаћице.

 

И бише стимaдури више писаној баштини Раде Перов и Стијепо Јовов и Јово Ивов и Стијепо Керстов, и узесмо наше карате солите.

 

И више реченому писму свједоци: поп Марко Ђаконовић и Иво Андров Прибиловић и Раич Цуца.

 

Писах ја поп Марко Мрковић на Стањевиће у Свете Троице, будући мољен от истијех више писаних зeтoвaх и кћерих Станише Јовова Стањевића и свједочим како више пише.
















Нема коментара:

Постави коментар